Plody: Podlouhlé, úzké, asi v jedné třetině délky zpravidla kolenovitě zalomené. Dorůstají délky okolo 8-11 cm a průměru kolem 2-2,5 cm. Zprvu jsou zelené, následně zrají do červené barvy. Kultivary druhu C. pubescens mají černě zbarvená semena.
Chuť a pal: Plody mají bohatou sladkou ovocnou chuť a silně kořeněné exotické aroma. Pal se pohybuje okolo 30-50 tisíc SHU. Všechny kultivary typu C. pubescens mají asi 80% podíl dihydrokapsaicinu, který je u všech ostatních druhů zastoupen jen sporadicky. Odlišný kapsaicinoid vede nejen k jinému profilu palu, který je daleko více hřejivý a vytrvalý, ale způsobuje také pocitově daleko vyšší pal, jelikož člověk není na tuto sloučeninu zvyklý.
Rostlina: Vysoký a velmi rozložitý keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru a průměru koruny okolo 1,5-2 m. Plody nasazuje jednotlivě, avšak ve velkém množství, což se projevuje vysokými výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Ekvádoru, kde se používá k přípravě tradiční salsy.