Plody: Podlouhlé, úzké ale masivní, asi 12-15 cm dlouhé a okolo 2 cm široké. Zrají z tmavě zelené do karmínově červené barvy. Mají velmi silnou stěnu.
Chuť a pal: Plody jsou sladké a peprné s typickým kořeněným aroma. Pálivost se pohybuje okolo 25 tisíc SHU.
Rostlina: Nižší až středně vysoký velmi dekorativní keř dorůstající výšky okolo 50-90 cm. Rostliny jsou kompaktní, velmi pevné a obalené obrovským množstvím plodů.
Původ: Kultivar pochází z Indonésie, kde se používá pro přípravu mnoha pokrmů či výrobu koření v podobě tmavě červeného prášku.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.