Indian PC-1 (C. annuum), keřovitou odrůdu obalenou stovkami podlouhlých papriček. Nejlepší volba na sušení.
Naga Morich (C. chinense x C. frutescens), v jednu dobu nejpálivější odrůdu na světě s pálivostí přesahující 1 milion SHU. Extrémně pálivé koření, základ pro omáčky nebo zamrazený mash. To je jen výčet toho, jak lze papriky na podzim zpracovat.
Banjarmasin (C. annuum), rostliny s masitými dlouhými plody, které oceníte nejen nasekané na chlebu se sádlem ži v zeleninovém salátu. Perfektní jsou zavařené v nálevu nebo opálené na grilu.
Bhut Jolokia Caramel (C. chinense x C. frutescens), neskutečně výnosnou odrůdu skvělé chuti a barvy. Kořeněné tóny jsou skvělé pro přípravu netradičně zbarveného hřejivého koření. Kreativitě se však meze nekladou. Výnosy jsou tak vysoké, že budete muset vymyslet daleko víc způsobu, jak papriky zpracovat..