Aji Charapita (C. chinense), keříkovitou odrůdu s drobnými oranžovo žlutými kuličkami. Neskutečné aroma, pronikavý pal a kořeněná chuť. Připravíte z nich aromatické koření nebo můžete hodit pár kuliček do nálevu k okurkám.
Aji Roja de Machu Picchu (C. annuum s. l.), jednu z našich nejoblíbenějších odrůd. Rostlinám se dobře daří i ve velmi malém prostoru a vynikají neskutečnou úrodou. Nejvíce se hodí pro přípravu mletého sušeného koření. Sušit můžete červené i zelené papriky zvlášť pro různou chuť a aroma koření.
Aji Lemon Drop (C. baccatum), skvělou ovocnou odrůdu s citrusovými tóny, která prakticky definuje Peru. Chutnají skvěle čerstvé, rovnou utržené z keře. Doporučujeme nasušit a pomlet nahrubo pro přípravu netradičně aromatických chilli vloček.
Aji Challuaruro Rojo (C. baccatum), rostlinu doslova obalenou lahodnými sladkými paprikami s ovorným aroma. Skvěle se hodí pro přípravu chilli omáček nebo chilli soli. Nebo si jednu nasekejte na chleba s máslem a solí.