Plody: Robustní, podlouhlé a u konce zúžené do nápadné špičky. Mohou dorůst délky až 8-11 cm a průměru asi 3 cm. Zprvu jsou zelené, následně zrají do krásně jasné červené barvy.
Chuť a pal: Odrůdy Bhut Jolokia, Naga Morich atd. jsou často známé lehce nahořklou chutí. V tomto případě tomu však je přesně naopak. Kultivar se vyznačuje ovocnou chutí s bohatými nasládlými tóny a intenzivním peprným aroma. Pálivost byla měřena na hodnotu 1,1 milionu SHU.
Rostlina: Středně vysoký až vyšší keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru (či více) a obdobného průměru koruny. Plody vyrůstají zpravidla v trsech po 2-4 kusech, občas také jednotlivě. Rostliny se tak mohou pyšnit šílenými výnosy, které jsou pro Naga / Jolokia kultivary typické.
Původ: Odrůda pochází z Asie a semena se vůbec poprvé objevily v databázi AVRDC (Asian Vegetable Reseatch and Development Center). Odrůda zde byla dostupná již od roku 2000, tedy o několik let dříve, než se datují zmínky o prvních superhotech. Připomínáme, že Bhut Jolokia byla testována a oficiálně označena za nejpálivější papričku na světě až v roce 2007 a to navíc dosahuje o cca 100 tisíc SHU méně, než právě Bombay Morich.