Plody: Podlouhlé, tvarem typické chilli papričky typu beraní roh / cayenne. Papriky jsou orientované směrem dolů a nejprve jsou temně fialové. Následně zrají do různých odstínů mezi oranžovou a cappuccino, přičemž si ponechávají různé vzory fialové (nejčastěji podélné zebrování). Zajímavé je, že fialové žíhání v plné zralosti mnohdy přejde do hnědé barvy.
Chuť a pal: Papriky jsou kupodivu sladké, není cítit nahořklá či kyselá chuť, která u takto okrasných odrůd není vůbec ojedinělá. Naopak bychom řekli, že chuťově překonává i běžné sladké beraní rohy. Pal je nízký až střední, pohybuje se někde mezi 20.000-50.000 SHU.
Rostlina: Poměrně vytáhlý, málo olistěný keřík. Stonky jsou tmavé, listy hluboce tmavě zelené s fialovými skvrnami. Pouze zastíněné listy jsou zcela zelené. Také květy jsou pro tuto odrůdu typické, každý korunní lístek má jiné zbarvení dané různou kombinací bílé a fialové.
Původ: Tuto odrůdu představil veřejnosti William Woys Weaver jakožto součást velmi zajímavé a bohaté kolekce svého dědečka. Ten ji získal od afroamerického folkového umělce jménem Horace Pippin v roce 1944. Kultivar se dodnes považuje za vzácný.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.