Plody: Velmi úzké a podlouhlé, okolo 15-20 cm dlouhé a asi 0,5 cm široké. Zprvu jsou zelené, následně zrají do červené barvy. Velmi brzy po dozrání začínají schnout již na rostlině.
Chuť a pal: Plody mají sladkou chuť a kořeněné aroma typické pro druh C. annuum. Pal se pohybuje jen okolo 30 tisíc.
Rostlina: Spíše nízký a kompaktní keřík dorůstající výšky okolo 0,6-1 m a průměru koruny 30-60 cm. Sazenice obalené desítkami dlouhých plodů mají esteticky úžasný charakter.
Původ: Odrůda pochází z Indonésie, kde se používá zejména na přípravu sušeného koření.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.