Plody: Drobné kuličky dorůstající průměru okolo 1 cm. Zprvu jsou zelené až černé, následně zrají do svítivě červené barvy.
Chuť a pal: Plody mají velmi výraznou kořeněnou chuť doprovázenou ovocným peprným aroma. Pal je relativně nízký, pohybuje se někde okolo 15–20 tisíc SHU. Pro konzumaci i zpracování preferujeme spíše nezralé plody, které jsou aromatičtější a mají výraznější chuť i pal.
Rostlina: Spíše středně vysoký až nižší keř dorůstající prvním rokem výšky okolo 1 metru a obdobného průměru koruny. Větve mohou mít mnohdy až poléhavý a plazivý charakter. Oproti ostatním kultivarům C. eximium se vyznačuje drobnějšími a tmavšími listy. Květy jsou spíše zvonkovité, tmavě fialové s nažloutlým středem a bílým lemováním. Rostlina nakvétá velmi bohatě, v rámci svého druhu se jedná asi o nejvýnosnější kultivar.
Původ: Kultivar pochází z genové banky IPK Gatersleben, která semena obdržela darem z Holandska (Radboud University Nijmegen). Odkud rostliny pochází v přírodě původně však známo není. Jelikož se kultivar výrazně liší od všech ostatních populací druhu C. eximium, které známe, existují dokonce hypotézy, že se jedná o hybridní linii mezi C. eximium a C. cardenasii. Tato skutečnost však nebyla potvrzena ani vyvrácena. Hypotéza je založena na poléhavém charakteru větví, daleko drobnějších listech a zejména pak zvonkovitých květech. Tak či tak se však rozhodně jedná o jeden z nejkrásnějších divokých kultivarů, který by neměl chybět ve sbírce žádného nadšeného sběratele. Navíc je na pěstování velmi nenáročný.