ROCOTO GREEN NATURE TASTE - PERU je chilli omáčka z LIMITOVANÁ EDICE "CHILLI WORLD", která vás provede několika zeměmi světa. Každá z omáček je vytvořena tak, aby charakterizovala vybranou zemi.
🌶️ poctivá salsa z čerstvých Rocot
🌶️ skvělá k přípravě dipů
🌶️ pro gurmány, kteří hledají chuť Jižní Ameriky
Tato chilli omáčka obsahuje pouze chilli papričky ROCOTO, nic víc - nic míň. Charakterizu je tak jejich typickou chuť, pal i vůni. Zpravidla v Jižní Americe odkud rocota pocházejí, slouží jako základ pro přípravu dalších omáček a dipů podle toho, jak ji máte rádi. Jaký je nejpopulárnější způsob zpracování zelených rocot? Recept na Salsa de rocoto nalznete níže.
Omáčku Rocoto Green však samozřejmě můžete použít i samotnou tak, jak jsme ji uvařili.
PŘED OTEVŘENÍM VŽDY PROTŘEPAT - oddělené složky jsou běžným jevem
- 12 plodů mochyně dužnoplodé
- šálek jemně nakrájené bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- půl šálku nasekané koriandrové nati
- lžíce citronové šťávy
- půl šálku omáčky Rocoto Green
Rozpůlené mochyně necháme v troubě 5-7 minut opékat, dokud slupka místy nezhnědně. Následně smíchejte všechny ingredience v mixéru a rozmixujte do jemně hrubé konzistence. Přisolíme dle chuti. Podáváme nejčastěji k wrapům, tortilla chipsům nebo rybě.
Omáčku Rocoto Green však samozřejmě můžete použít i samotnou tak, jak jsme ji uvařili.