Plody: Drobné, kónické, asi 1,5-2 cm dlouho a okolo 0,5 cm široké. Zprvu jsou tmavě zelené až černé (dle intenzity slunce), následně zrají do červené barvy. Plody na rostlinách vyrůstají vzpřímeně.
Chuť a pal: Plody se vyznačují spíše kyselejší chutí se zemitými kouřovými tóny. Pal se pohybuje okolo 80-100 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký a hustě větvený keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru a obdobného průměru koruny. Drobné plody vyrůstají na rostlině v trsech. Jedná se o divokou odrůdu, takže plody po dozrání při doteku opadávají z kalichu (sbírají se bez stopky). Zároveň zralé plody lákají ptáky, kteří se ve volné přírodě nejvíce zasluhují o následně šíření semen v trusu.
Původ: Kultivar pochází z Brazílie, kde se pěstuje zejména za účelem sušení nebo zavařování do sladkokyselého nálevu.