Plody: Zaoblené, hladké a lesklé, jen se slabým podélným žebrováním. Měří zpravidla okolo 4-5 cm na délku a 3-4 cm na šířku. Zprvu jsou zelené, následně zrají do krásného svítivého odstínu červené barvy.
Chuť a pal: Plody se vyznačují naprosto úžasnou ovocnou a citrusovou chutí doprovázenou exotickým aroma. Ačkoli se jedná o jedno z nejmenších Habaner, pal se pohybuje okolo pěkných 300 tisíc.
Rostlina: Spíše vyšší kompaktní keř dorůstající výšky okolo 1-1,5 m a obdobného průměru koruny. Rostlina je skutečně obalená plody, výnosy jsou jedny z nejvyšších, které jsme u Habanera kdy pozorovali.
Původ: Kultivar pochází z Kalifornie, kde ji údajně objevil Frank Garcia na poli plném jinak oranžových Habaner, mělo by se tak jednat o spontánní mutaci. Bohužel neexistují žádné původní fotografie této odrůdy. Odrůda byla roku 1994 zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější chilli paprička s naměřenými 577 tisíci SHU. Těchto hodnot bylo dosaženo pouze jedou, kopie laboratorní zprávy je extrémně stručná a neobsahuje ani použitou metodu testování. Všechny ostatní kdykoli jindy provedené analýzy naměřily maximálně 300 tisíc SHU, pocitově je kultivar také prakticky totožný o statními Habanery. Je tak otázka, zdali se nejedná skutečně pouze o červenou mutaci oranžového Habanera obohacenou o pár kapek čistého kapsaicinoidu před tehdejším testováním. Odrůda byla také během let přejmenována na Caribbean Red Habanero, jedná se tedy o naprosto totožný kultivar.