Plody: Podlouhlé, promačkané s hladkým povrchem, asi 5-7 cm dlouhé a okolo 2-3 cm široké. Zprvu jsou zelené, později zrají do krásného odstínu oranžové barvy.
Chuť a pal: Plody mají velmi intenzivní ovocnou a sladkou chuť doprovázenou exotickým aroma, což je typické pro druh C. chinense. Narozdíl od drtivé většiny těchto kultivarů však postrádá jakýkoliv pal. Ve výjimečných případech se může v okolí placenty vyvinout téměř zanedbatelný pal okolo 500-100 SHU. Plody jsou naprosto úžasné ke křoupání zasyrova, přidání do zeleninových salátů či přípravu koření ve stylu sladké papriky. U nás tato odrůda nesmí chybět každou sezónu.
Rostlina: Středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 1 metru a obdobného průměru koruny. Plody nasazuje v trsech po 2-3 a vyznačuje se skutečně extrémními výnosy.
Původ: Tento kultivar vyvinul Michael Mazourek z cornellské unvierzity (Ithaca, New York). Ten obdržel z univerzity v Novém Mexiku mimo jiné osivo odrůdy, která byla zcela bez palu, postrádala však jakoukoli výraznější chuť či aroma. Rozhodl se proto jako součást svého doktorského studia vytvořit papričku bez palu, která však bude mít netradiční chuťové vlastnosti. Tuto původní odrůdu, jejíž název není znám, zkřížil s Habanerem a trvalo 13 generací, než byl s výsledkem spokojený. Poprvé byla uvedena na trh roku 2007 a od té doby se stala velmi populární mezi producenty i soukromými pěstiteli z celého světa. Mnohé e-shopy tuto odrůdu označují jako tzv. "heirloom" kultivar, což zahrnuje dávné a původní nedotčené odrůdy (u nás bychom použili termín permakulturní osivo). To je pochopitelně vzhledem k datu a způsobu vzniku naprostý nesmysl.