Plody: Dobustní, vějčité a mírně podlouhlé, asi 4-5 cm dlouhé a 2-3,5 cm široké. Zprvu jsou zcela černé či velmi tmavě fialové, následně zrají do karmínové čerené barvy.
Chuť a pal: Plody jsou sladké a díky silné stěně velmi křupavé s příjemně kořeněným aroma. Pal se pohybuje okolo 25 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše střední až nízký keřík dorůstající výšky okolo 50-70 cm a průměru koruny okolo 50-60 cm. Tmavé stonky i listy mají velmi dekorativní charakter.
Původ: Není bohužel známý.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.