Plody: Podlouhlé, úzké, asi 10-12 cm dlouhé a 1 cm široké. Zrají ze zelené do svítivě červené barvy.
Chuť a pal: Papriky mají sladkou a velmi kořeněnou chuť doprovázenou peprným aroma. Pal se pohybuje okolo 20 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše středně vysoký až vyšší keř dorůstající výšky okolo 0,8-1,2 m. Bohatá koruna může mít průměr až 1 m. Rostliny jsou na podzim obalené obrovským množstvím plodů skutečně pastvou pro oči.
Původ: Kultivar pochází z Indie, kde se používá pro přípravu pokrmů či koření. Synonymy pro tuto odrůdu jsou Tezpur PC-1 nebo Naga Jolokia (což není příliš správné označení, pro podlouhlé kultivary se používá spíše termín Khorika Jolokia nebo Naga Khorika). Během rozšiřování kultivaru došlo k mnoha zmatkům a přepisu špatných informací. Mnoho zdrojů uvádělo jako botanické zařazení druh Capsicum frutescens a díky jejímu tehdejšímu názvu (Naga Jolokia PC-1) se bezmyšlenkovitě uváděl pal 1 milion SHU. Opět tím bylo vidět neznalost, že pojem Jolokia se v Indii a okolních státech používá pro běžné označení chilli.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.