Plody: Podlouhlé, někdy spíše robustní a soudečkovité s velmi hladkým povrchem. Dorůstají délky okolo 8-14 cm a průměru kolem 2-3 cm. Zrají ze zelené do červené barvy, přičemž se na povrchu zralých plodů může objevit lehké kornatění.
Chuť a pal: Plody mají snad nejsladší ovocnou chuť ze všech Jalapeň doprovázenou kořeněným aroma. Pal se pohybuje okolo 10-20 tisíc SHU, což jsou příjemné střední hodnoty.
Rostlina: Spíše střední až nižší keřík dorůstající výšky okolo 0,6-1 metru a průměru koruny kolem 0,5-0,8 m. Rostliny mají vysoké výnosy.
Původ: Kultivar se objevil bez jakýchkoli informací asi 2 roky zpátky a vykazuje stále tvarové a velikostní odchylky. Nepochybně se tak jedná o raný cross. Vzhledem ke svým chuťovým vlastnostem je však velmi oblíbený.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.