Plody: Podlouhlé, vejčité, asi 5-7 cm dlouhé a okolo 2,5-3 cm široké. Zprvu jsou tmavě zelené, následně zrají do krásné syté červené barvy. Na plodech se často objevuje výrazné kornatění.
Chuť a pal: Plody mají silnou stěnu a skvělou sladkou chuť. Jedná se o spíše pálivější Jalapeno, pal se pohybuje okolo 20 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše středně vysoký až nižší keřík dorůstající výšky okolo 0,7-1 metru a průměru koruny kolem 0,5-0,8 m. Plody nasazuje zpravidla jednotlivě či ve dvojicích. Celkově mají rostliny velmi vysoké výnosy.
Původ: Tento velmi dávný kultivar pochází z mexického státu Oaxaca.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.