Plody: Drobné, fazolkovité a kónické, asi 2 cm dlouhé a okolo 0,5 cm široké. Zprvu jsou skutečně absolutně černé, následně během zrání zrají přes zelenou barvu do tmavě červené.
Chuť a pal: Plody mají velmi kořeněnou a peprnou chuť s kouřovým aroma. Pal nastupuje okamžitě a má velmi agresivní charakter, jeho hodnota se pohybuje okolo 40-50 tisíc SHU.
Rostlina: Relativně vysoký keř dorůstající výšky asi 1-1,2 m. Rostlina má černé stonky a velmi tmavě zelené až nafialovělé listy. Odrůda má po celou dobu velmi okrasný charakter, kdy je obalená krásnými fialovými květy a temně černými plody.
Původ: Odrůda pochází z Indie, kde se používá zejména pro přípravu koření. Samotný název vlastně neznamená nic jiného, než "černé chilli".
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.