Plody: Kulaté, mírně soudečkovité, zpravidla okolo 2 cm v průměru. Zprvu jsou tmavě zelené, poté zrají do svítivě červené barvy. Plody vyrůstají na dlouhé stopce s výraznými kališními zuby.
Chuť a pal: Velmi těžko popsatelná, jelikož se jedná o netradiční hybridní odrůdu mezi dvěma málo pěstovanými druhy. Zelené plody jsou velmi svěží s zeleninovou zemitou chutí a velmi palčivým aroma. Díky sév šťavnatosti doslova explodují v puse. Zralé plody jsou sladší s více kořeněnými tóny. Pal se odhaduje velmi složitě, protože je dominantně zastoupen nordihydrokapsaicin. Pocitově se pohybuje okolo 100 tisíc SHU, reálná hodnota však může být nižší.
Rostlina: Velikost je v tomto případě ještě více závislá na podmínkách, než u ostatních odrůd. V malém květináči se jedná spíše o keřík, ve volné zemi více méně "strom". Pokud budeme vycházet z našich podmínek, tak jako u všech ostatních odrůd, jedná se o velmi vysoký keř dorůstající délky hlavního stonku okolo 2-4 metrů (po kontaktu se střechou skleníku ve výšce 2 metrů jsme stonek vedli směrem dolů až k zemi). Průměr koruny se pohybuje okolo 1,5-2 metrů. Plody nasazuje v trsech po 2-3. Větve se zárověň hustě větví, což vede k extrémním úrodám.
Původ: Odrůdu objevil Rich Blood v Bolívii a jedná se o přirozeného hybrida mezi bolivijsou Farm Locoto (C. pubescens) a extrémně ohroženého divokého druhu Capsicum eshbaughii. Více o odrůdě si můžete přečíst v tomto článku, který jsme odrůdě věnovali.