Plody: Kapkovité, baculaté a relativně drobné, jen okolo 2,5-3 cm dlouhé a 2-2,5 cm široké. Zprvu jsou bílé, na straně exponované slunci nafialovělé, následně zrají přes žlutou a oranžovou do červené barvy. Jejich váha se pohybuje okolo 3-4,5 g.
Chuť a pal: Plody mají osvěžující sladkou a ovocnou chuť doprovázenou příjemným exotickým aroma. Pal dosahuje spíše nižších hodnot a pohybuje se okolo 20-25 tisíc SHU. Skvěle se hodí na zavařování, naložení do oleje či přidání do studených zeleninových pokrmů.
Rostlina: Tento kultivar se vyznačuje vzácnějším (pro C. baccatum) typem nižšího, asi 0,6-1 m vysokého a hustě větveného keře s drobnými, velmi tmavě zelenými lístky. Kompaktní charakter zajišťuje vysoký výnos na menší rostlince, odrůda se tak skvěle hodí do zhoršených prostorových podmínek. Výnos z jedné rostlinky se pohybuje okolo 500 g, což je dáno zejména nízkou gramáží plodů.
Původ: Odrůda pochází z Brazílie a jeho zastoupení v kultivaci je vzácné. Samotný název "Moranguinho" lze volně přeložit jako jahůdka. Celkově velmi připomíná kultivary typu Pimenta Barra do Ribeiro, Trepadeira do Werner či Piriz. Přítomnost tolika totožných kultivarů je v případě C. baccatum velmi nepravděpodobná a na základě srovnání zastáváme většinový názor, že Pimenta Barra do Ribeiro i Trepadeira do Werner jsou obě přejmenované Moranguinho. Nasvědčuje tomu i fakt, že se Moranguinho pěstuje v oblasti Brazílie velmi dlouho a zbylé dvě odrůdy se objevily až v poslední době. Jediný Piriz se odlišuje oranžovým zbarvením plodů.