Plody: Podlouhlé, vejčité a velmi hladké. Dorůstají okolo 4-6 cm délky a asi 2 cm v průměru. Zrají ze zelené do krásné svítivě žluté barvy.
Chuť a pal: Jedná se o kultivar typu Jalapeno s nejjemnější citrusovou chutí a svěží ovocnou vůní. Pal je navíc velmi nízký a pohybuje se jen okolo 10 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše střední až nižší keřík dorůstající výšky okolo 0,5-0,8 metru a průměru koruny okolo 0,3-0,6 m. Na svou velikost má však velmi pěkné vysoké výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Chilli Pepper Institute v Novém Mexiku. Institut opatřuje všechny kultivary, kveré vyvine zkratkou NuMex, což je zkratka názvu státu, ve kterém sídlí (New Mexico).
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.