Plody: Podlouhlé, zaoblené s hladkým povrchem. Dorůstají délky asi 8-10 cm a průměru okolo 2 cm. Zprvu jsou zelené, následně zrají do svítivě oranžové barvy. Povrch zralých plodů je často pokryt výrazným kornatěním.
Chuť a pal: Plody mají vynikající sladkou ovocnou chuť doprovázenou bohatým ovocným aroma. Jedná se o nejpálivější kultivat typu Jalapeno vůbec, rekordní naměřená hodnota je 80 tisíc SHU. V průměrné hodnotě palu je však velmi variabilní, nejčastěji se pohybuje okolo 30-60 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký keřík dorůstající výšky okolo 0,6-1 metru s průměrem koruny okolo 0,5-0,8 m. Rostliny mají krásné vysoké výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Chilli Pepper Institute v Novém Mexiku. Institut opatřuje všechny kultivary, kveré vyvine zkratkou NuMex, což je zkratka názvu státu, ve kterém sídlí (New Mexico).
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.