Plody: Vejčité, podlouhlé s velmi hladkým povrchem, okolo 4-6,5 cm dlouhé a 2-3,5 cm široké. Zprvu jsou zelené, následně zrají do žluto-oranžové barvy.
Chuť a pal: Plody mají sladkou ovocnou chuť doplněnou o jemné citrusové aroma. Pal je spíše nízký, pohybuje se okolo 15-20 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký až nižší keřík dorůstající výšky okolo 0,5-0,8 metru a průmeru koruny okolo 0,3-0,7 m. Odrůda má velmi vysoké výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Chilli Pepper Institute v Novém Mexiku. Institut opatřuje všechny kultivary, kveré vyvine zkratkou NuMex, což je zkratka názvu státu, ve kterém sídlí (New Mexico).
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.