Plody: Podlouhlé, vejčité s hladkým až lesklým povrchem. Dorůstají délky okolo 4-6 cm a průměru okolo 3-4 cm. Zprvu jsou tmavě zelené, v plné zralosti se dochází pouze ke změně na světlejší odstín zelené. V chladnějším období na začátku podzimu může být barevná změna velmi nepatrná. Můžeme se proto orientovat dle stopky, která po dozrání začne hnědnout a zasychat. Kultivary druhu C. pubescens mají černě zbarvená semena.
Chuť a pal: Tento kultivar se vyznačuje velmi svěží ovocnou chutí, kterou lze opravdu jen těžko popsat slovy. Plody jsou šťavnaté a mají silnou křupavou stěnu. Pal dosahuje spíše středních hodnot a pohybuje se někde okolo 50-60 tisíc SHU. Všechny kultivary typu C. pubescens mají asi 80% podíl dihydrokapsaicinu, který je u všech ostatních druhů zastoupen jen sporadicky. Odlišný kapsaicinoid vede nejen k jinému profilu palu, který je daleko více hřejivý a vytrvalý, ale způsobuje také pocitově daleko vyšší pal, jelikož člověk není na tuto sloučeninu zvyklý.
Rostlina: Spíše středně vysoký až nižší, někdy poléhavý keř dorůstající výšky okolo 1 metru a průměru koruny kolem 1-2 m. Plody nasazuje zpravidla v trsech po 2-3, což má za následek vysoké výnosy. Větve doporučujeme vyvazovat. Prohýbají se pod váhou plodů, což sice nevede k jejich zlomení, ale plody pak mají tendenci ležet na zemi a začínají odspodu hnít.
Původ: Kultivar se odštěpil jako zelený fenotyp hybridní linie Rocoto Chocolate X PS, který vytvořil Peter Stanlay. Momentálně se jedná o ustálený kultivar.