Plody: Podlouhlé, úzké, asi 7-10 cm dlouhé a 0,5 cm široké. Zprvu jsou bílé, následně zrají přes oranzovou do červené barvy. Na rostlině vyrůstají vzpřímeně a jejich váha se pohybuje okolo 2,5-3 g.
Chuť a pal: Plody se vyznačují kořeněnou ovocnou chutí doprovázenou osvěžujícím palčivým aroma. Pal se pohybuje asi okolo 40-50 tisíc SHU. Odrůda se skvěle hodí zejména na sušení a přípravu mletého koření.
Rostlina: Jedná se o středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 1-1,5 m. Na rostlině se nachází mnoho plodů, výsledná úroda se však vzhledem k jejich nízké hmotnosti pohybuje okolo 300-400 g na rostlinu.
Původ: Tento kultivar pochází z Afriky, což je pro odrůdu druhu C. baccatum prakticky unikátní. Vzhledem k tvaru a chuti plodů a jejich vzpřímenému charakteru se však s největší pravděpodobností jedná o mezidruhový hyrid, pravděpodobně s druhem C. frutescens. Samotný nízev Piri Piri či Peri Peri vlastně neznamená nic jiného než chilli. I z toho důvodu existuje řada kultivarů s tímto jménem.