Plody: Mírně protáhlé a robustní nebo baculaté plody značně variabilní ve své velikosti. Nejprve jsou světle zelené s černými skvrnami, následně zrají do světle broskvové barvy a fialovými, někdy až namodralými překryvy. Dorůstají délky okolo 4-6 c a průměru do 3-4 cm.
Chuť a pal: Chuť a aroma jsou exotické, značně kořeněné. Palem dosahují tyto papriky velmi vysokých hodnot (jedna z mála, která nám způsobila popáleniny na ruce).
Rostlina: Na první pohled chudý, řídce větvený a málo olistěný keřík dorůstající výšky okolo 1-1,5 metru a obdobného průměru koruny. Stonky jsou černé, listy dle genetiky konkrétní rostliny tmavě zelené nebo fialové.
Původ: Odrůda vznikla v Austrálii křížením odrůd Bhut Jolokia a Pimenta da Neyde.