Plody: Velmi drobné kuličky dorůstající průměru okolo 3-9 mm. Zprvu jsou světle zelené, následně zrají do velmi tmavě červené barvy.
Chuť a pal: Plody mají spíše kyselou a hořkou chuť s absencí jakéhokoliv palu. Druh se proto pěstuje výhradně pro sběratelské nebo okrasné účely. Některé zdroje uvádí, že jsou plody sladké a připomínají chutí červený rybíz.
Rostlina: Spíše hustě větvený a kompaktní keř dorůstající prvním rokem výšky okolo 1 metru a průměru koruny okolo 0,7-1 m. Při rozkvětu jsou rostliny obalené stovkami nádherných žlutých květů se zelenými středovými skvrnkami, které vyrůstají v početných trsech.
Původ: Druh pokrývá obrovskou plochu svého přirozeného výskytu, která se táhne od Mexika a Střední Ameriky až po Peru. Různé populace se mezi sebou mohou více či méně lišit zejména v barvě květů a zralých plodů.