Plody: Spíše podlouhlé, užší a nápadně zkroucené. Dorůstají délky okolo 6-8 cm a průměru okolo 1,5 cm. Zprvu jsou zelené, následně zrají do červené barvy. Kultivary druhu C. pubescens mají černě zbarvená semena.
Chuť a pal: Plody mají sladkou a ovocnou chuť spolu s hutným kořeněným aroma. Pal dosahuje hodnot okolo 30-50 tisíc SHU. Všechny kultivary typu C. pubescens mají asi 80% podíl dihydrokapsaicinu, který je u všech ostatních druhů zastoupen jen sporadicky. Odlišný kapsaicinoid vede nejen k jinému profilu palu, který je daleko více hřejivý a vytrvalý, ale způsobuje také pocitově daleko vyšší pal, jelikož člověk není na tuto sloučeninu zvyklý.
Rostlina: Mohutně větvený vysoký keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru a průmeru koruny okolo 1-1,5 m. Nasazuje enormní množství plodů a ze všech Rocot, které jsme pěstovali má snad nejvyšší výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Ekvádoru, kde se používá k přípravě tradičních pokrmů odnepaměti.