Plody: Podlouhlé, šiškovité, zpravidla okolo 7-9,5 cm dlouhé a asi 2,5-3,5 cm široké. Zprvu jsou zelené, poté zrají do krásného odstínu hnědé barvy. Kultivary druhu C. pubescens mají černě zbarvená semena.
Chuť a pal: Plody se vyznačují velmi bohatou sladkou a ovocnou chutí doprovázenou hutným kořeněným, někdy až ořechovým aroma. Pal se pohybuje okolo 50-100 tisíc SHU. Všechny kultivary typu C. pubescens mají asi 80% podíl dihydrokapsaicinu, který je u všech ostatních druhů zastoupen jen sporadicky. Odlišný kapsaicinoid vede nejen k jinému profilu palu, který je daleko více hřejivý a vytrvalý, ale způsobuje také pocitově daleko vyšší pal, jelikož člověk není na tuto sloučeninu zvyklý.
Rostlina: Relativně vysoký a hustě větvený keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru a průměru koruny kolem 1 m. Plody nasazuje jednotlivě, ale ve velkém množství, což se projevuje vysokými úrodami.
Původ: Kultivar objevil Peter Stanlay ve Velké Británii a jedná se o křížence mezi Ecuadorian Red Pepper from Hell a Pineapple Rocoto. Hybrid je aktuálně v generaci F5, již však napříč celým světem nevykazuje žádnou variabilitu a je tak plně stabilní.