Plody: Kónické, podlouhlé, asi 3 cm dlouhé a 1 cm široké. Zprvu jsou tmavě zelené až fialové, následně zrají do syté, tmavě červené barvy.
Chuť a pal: Papriky mají nasládlou kořeněnou chuť, kterou doprovází ostrý a rychle nastupující pal. Ten se pohybuje v hodnotách okolo 80-100 tisíc SHU. Díky tenké stěně schnou plody již na rostlině, pokud je na ní necháme déle. Hodí se proto skvěle pro přípravu koření. V zeleném (nezralém) stavu jsou perfektní na nakládání, a to jak samotné, tak s jinou zelenunou.
Rostlina: Velikost rostliny se silne odvíjí od podmínek, ve kterých ji pěstujeme. V menším objemu do 2 litrů se bude jednat spíše o menší keřík. Pokud jí však dopřeme prostor alespoň 10-12 litrů, dokáže dorůst i více než 1,5 m do výšky. Vzhledem ke kompaktní stavbě vyniká velmi vysokými výnosy.
Původ: Tento typ pochází původně z Mexika, nějakou dobu se však pěstuje v Brazílii. Zde je velmi oblíbený ve sladkokyselém nálevu jako příloha k pokrmům.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.