Plody: Podlouhlé, fazolkovité, asi 1-1,5 cm dlouhé a jen okolo 3-5 mm široké. Zprvu jsou zelené až černé, později zrají přes žlutou a oranžovou do svítivě červené barvy.
Chuť a pal: Plody mají velmi kořeněnou a kouřovou chuť doprovázenou kořeněným peprným aroma. Pal je spíše nižší a pohybuje se okolo 20 tisíc SHU.
Rostlina: Kompaktní a spíše řídce větvený keř dorůstající výšky i průměru okolo 1 metru. Rostlinky mají celkově spíše minimalistický charakter, což je dáno zejména drobnými vejčitými listy a droboučkými bílými květy. Na rostlině se na podzim nachází stovky plodů, které v průběhu zrání hrají všemi možnými barvami.
Původ: Kultivar pochází z genové banky IPK Gatersleben, která osivo obdržela darem z Holandska (Radboud University Nijmegen). Přesný původ mateřských rostlin z přírody, bohužel, není znám. Samotný druh se v přírodě vyskytuje v oblasti Gran Chaco ("Zelené peklo"), podle které je pojmenován.