Plody: Soudečkovité, spíše robustní a na konci náhle zakončené nápadnou zúženou špičkou. Zrají ze světle zelené až bělavé barvy přes oranžovou do červené. Zajímavostí je, že plody na rostlině relativně rychle začínají schnout, což se projevuje jejich postupným svrašťováním. Váha plodů se pohybuje okolo 10-15 g.
Chuť a pal: Plody se vyznačují spíše sladkou a lehce ovocnou chutí, která je doprovázená palem pohybujícím se okolo 25-30 tisíc SHU. Plody se velmi hodí na sušení a přípravu koření, což dokazje také jejich brzké schnutí již na rostlině bez jakéhokoli náznaku hniloby či plísní.
Rostlina: Relativně nízký keř dorůstající výšky jen okolo 1 metru. Rostliny se větví řídce, avšak relativně bohatě plodí. Z jedné sazenice jsme sklidili okolo 1 kg paprik.
Původ: Kultivar pochází z Vietnamu, což je pro druh C. baccatum velmi vzácné. V Asii se totiž pěstují výhradně druhy C. annuum, C. frutescens a C. chinense. O to více netradiční je, že se nejedná o vyšlechtěnou odrůdu nějakého místního nadšence, ale o tradiční kultivar objevenu na tržnici v Hanoji.