Plody: Velmi dlouhé a úzké, mohou dorůst až 40 cm na délku, avšak jen kolem 1,5 cm v průměru. Zprvu jsou zelené, následně zrají do tmavě červené barvy. V průběhu zrání se mohou objevit tmavě zelené až černé podélné pruhy.
Chuť a pal: Plody se vyznačují velmi sladkou a lehce kořeněnou chutí doprovázenou palem dosahujícím hodnot okolo 25 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše vyšší keř dorůstající výšky okolo 1-1,5 m a průměru koruny kolem 50-80 cm. Rostlina ma extrémně vysoké výnosy.
Původ: Bohužel není znám, na světě navíc existuje několik různých kultivarů tohoto jména.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.