Plody: Robustní, spíše podlouhlé s hladkým povrchem. Jsou zpravidla 5-7 cm dlouhé a asi 2-3 cm široké. Zprvu jsou tmavě zelené, následně zrají do světlejšího odstínu hnědé barvy.
Chuť a pal: Papriky mají příjemnou sladkou chuť doprovázenou kořeněným aroma. Pal se pohybuje v nižších hodnotách okolo 15 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 50-80 cm a průměru koruny okolo 30-60 cm.
Původ: Jedná se o tradiční Mexický kultivar a ve své domovině se odnepaměti používá pro přípravu tradičních pokrmů.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.