Plody: Jedno z nejkrásnějších Jalapeň na světě. Plody jsou podlouhlé, spíše užší, měří okolo 8-11,5 cm na délku a asi 2-2,5 cm v průměru. Zprvu jsou zelené, následně zrají do svítivé červené barvy. Povrch plodů je protkán neuvěřitelně krásným kornatěním, které jim dodává zcela unikátní vzhled.
Chuť a pal: Plody se vyznačují skvělou sladkou a kořeněnou chutí doprovázenou příjemným ovocným aroma. Pal je nízký, pohybuje se okolo 10-15 tisíc SHU.
Rostlina: Středně vysoký keřík dorůstající výšky okolo 0,5-0,8 metru a průměru koruny okolo 0,4-0,75 m. Keře jsou však doslova obalené plody, což vede k extrémním výnosům.
Původ: Kultivar pochází k Mexika, kde se používá pro přípravu tradičních pokrmů již velmi dlouhou dobu.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.