Plody: Robustní, zakulacené, dorůstají okolo 4 cm v průměru a 3-4 cm na délku. Zrají z tmavě zelené do červené barvy a na rostlině vyrůstají i zrají vzpřímeně.
Chuť a pal: Odrůda má typickou nasládlou chuť připomínající sladkou papriku, ovšem obohacenou o velmi příjemné kořeněné aroma. Pal je decentní, pohybuj se v rozmezí okolo 5-10 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 1 metrua průměru koruny okolo 0,7-1 m. Plody vyrůstají jednotlivě, rostlina však po první vlně otrhaných plodů začíná opakově nakvétat na starších větví, takže výnosy jsou i z relativně nižšího keříku solidní. Pozor, stopky plodů jsou velmi tuhé a pevné, doporučujeme sbírat papriky nůžkami. V opačném případě je zde riziko poškození stonku a tím pádem ochuzení se o cekovou úrodu.
Původ: Odrůda spadá do velmi širokého okruhu tzv. feferonek, tedy kulatých paprik určených zejména k plnění a nakládání do oleje. Tento okruh je tvořen několika sty různých odrůd. Ty jsou nejoblíbenější zejména v Itálii, Maďarsku a na Balkánu. Odhaduje se také, že právě z těchto oblastí jižní Evropy odrůdy pochází.