Plody: Drobné, kónické, asi 2-3 cm dlouhé a okolo 1-1,5 cm široké, na rostlině vyrůstají vzpřímeně. Zprvu jsou zelené, následně zrají do bledého odstínu žluto-oranžové barvy.
Chuť a pal: Plody jsou velmi aromatické s ovocnou kořeněnou chutí. Pal se pohybuje okolo 80-100 tisíc SHU, což je typická hladina pro drobnější brazilské kultivary druhu C. chinense.
Rostlina: Relativně nízký keřík dorůstající výšky okolo 30-50 cm a obdobného průměru koruny. Z toho důvodu se hodí i pro pěstování v horších prostorových podmínkách. Plody nasazuje zpravidla ve dvojicích. Nehledě na velikost plodů a rostliny zvládnou keře vyplodit relativně pěknou úrodu.
Původ: Odrůda pochází z Brazílie, kde se používá k přípravě pokrmů, omáček, suší na výrobu aromatického koření nebo nakládají do kyselého nálevu. Samotný název odkazuje na zbarvení plodů a v překladu z portugalštiny znamená "oranžové chilli".