Plody: Vejčité, lehce podlouhlé, asi 5-7 cm dlouhé a okolo 4-5 cm široké. Ze všech Rocot, které jsme kdy pěstovali, mají snad nejhladší a nejlesklejší povrch. Zprvu jsou zelené, následně zrají do velmi unikátní svítivé světle žluté barvy. V chladnějším období se na plodech objevují nafialovělé skvrny a během skutečně chladného podzimu mohou plody zrát do prakticky bílé barvy. Kultivary druhu C. pubescens mají černě zbarvená semena.
Chuť a pal: Plody mají neskutečně jemnou citrusovou chuť doprovázenou ovocným exotickým aroma. Pal je poměrně obtížné odhadnout, pohybuje se asi okolo 50-100 tisíc SHU. Všechny kultivary typu C. pubescens mají asi 80% podíl dihydrokapsaicinu, který je u všech ostatních druhů zastoupen jen sporadicky. Odlišný kapsaicinoid vede nejen k jinému profilu palu, který je daleko více hřejivý a vytrvalý, ale způsobuje také pocitově daleko vyšší pal, jelikož člověk není na tuto sloučeninu zvyklý.
Rostlina: Relativně vysoký keř dorůstající výšky okolo 1,5 metru a průměru koruny okolo 1-1,5 m. Rostliny nasazují plody jednotlivě a ve výsledku mají spíše standardní výnosy.
Původ: Kultivar pochází z malého peruánského města Ollantaytambo, kde roste v posvátném údolí Inků a místními domorodými obyvateli je velmi ceněna.