Plody: Vejčité, podlouhlé, asi 6-8 cm dlouhé a 3-4 cm široké. Zprvu jsou světle zelené, následně zrají přes žlutou a oranžovou do tmavě červené barvy. Na plodech je často patrné podélné kornatění.
Chuť a pal: Plody mají velmi sladkou a kořeněnou chuť, kterou doprovází relativně silný pal dosahující cca 40 tisíc SHU. Plody sbírané jako žluté až oranžové mají spíše jemnější citrusovou chuť.
Rostlina: Středně vysoký keř dorůstající výšky okolo 60-80 cm. V průměru se však jedná spíše o užší sazenice, koruna je široká jen okolo 50-60 cm.
Původ: Odrůda pochází z institutu NuMex v Novém Mexiku, který se specializuje na polní pěstování odrůd chilli. U této odrůdy byla také popsána alela, která odpovídá za chronický deficit chlorofylu. Rostliny je tak třeba pravidelně hnojit, jinak bude mít zcela žluté listy.
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.