Plody: Podlouhlé, hladké, asi 7-10 cm dlouhé a okolo 2,5-4 cm široké, Zprvu jsou zelené, následně zrají do červené barvy. Na některých plodech se může objevit jemné kornatění.
Chuť a pal: Plody mají opravdu velmi sladkou a bohatou chuť. Pal zcela chybí, pohybuje se někde okolo 1 tisíce SHU.
Rostlina: Spíše nižší keř dorůstající výšky okolo 0,5-0,8 metru a průměru koruny kolem 0,4-0,75 m. Vyniká však vysokými výnosy.
Původ: Kultivar pochází z Chilli Pepper Institute v Novém Mexiku. Institut opatřuje všechny kultivary, kveré vyvine zkratkou NuMex, což je zkratka názvu státu, ve kterém sídlí (New Mexico).
*) Typické chilli papričky označované druhově jako C. annuum pocházejí primárně z území Mexika či z Asie. V těchto oblastech se však po staletí kříží s druhy C. frutescens, popř. C. chinense. Správné označení u všech takových odrůd by tedy bylo [C. annuum x C. frutescens] apod. Abychom však předešli zmatkům a velkému množství dotazů, rozhodli jsme se raději pro označení C. annuum sensu lato, tedy "v širším slova smyslu". To znamená, že u rostlin sice převažují znaky tohoto druhu, botanicky se však jedná o hybridní populaci.