Plody: Drobné, vejčité, jen asi 5 mm dlouhé a 2-3 mm široké. Zprvu jsou zelené až černé, později zrají přes žlutou a oranžovou do světle červené barvy.
Chuť a pal: Plody jsou typické svou kouřovou a silně kořeněnou chutí doprovázenou intenzivním peprným aroma. Pal je spíše nízký a pohybuje se okolo 30 tisíc SHU.
Rostlina: Spíše kompaktní a hustě větvený keř dorůstající prvním rokem výšky okolo 1 metru a obdobného průměru koruny. Rostliny se vyznačují hustě ochlupenými listy i stonky. Keř je doslova obalený obrovským množstvím květů nádherné tmavě fialové barvy s krémově bílým středem, ve kterém se nacházejí drobné žluté skvrnky. Nejkrásnější kultivar celého druhu, který jsme doposud pěstovali. Z rostliny není problém sklidit několik stovek plodů.
Původ: Druh se v přírodě vyskytuje pouze ve střední a východní Brazílii. Tento konkrétní kultivar pak pochází z okolí města João (Araguari) ve státě Minas Gerais.
Druh C. rabenii se donedávna označoval chybně jako C. praetermissum, toto chybné označení bylo opraveno v recentní monografii rodu Capsicum L.