Drobné sladké plody, které se hodí pro přípravu ovocných chilli omáček.
Plody: Podlouhlé, hladké, zpravidla 5-7 cm dlouhé a okolo 1 cm široké. V nezralém stavu jsou bílé, na straně exponované slunci mívají narůžovělý až světle fialový nádech. Zrají přes oranžovou do tmavíšho odstínu červené barvy. Váha plodů se pohybuje kolem 4-7 g.
Chuť a pal: Stejně jako v případě žluté "verze" se liší chuť nezralých a zralých plodů. Bílé nezralé papriky jsou silně aromatické a mají výraznější exotickou chuť. Oproti tomu zralé červené plody jsou velmi sladké, stále však ovocné. Pal se pohybuje okolo 50 tisíc SHU, v případě nezralých paprik možná ještě kousek výse.
Rostlina: Podobně jako žluá "verze", i červené Challuaruro má onen kompaktní keříkovitý charakter, který je pro kultivary druhu C. baccatum spíše vzácný. Rostlinky jsou jen asi 0,6-1 m vysoké, zato však mohou dorůst i 1-1,5 m v šířce koruny. Celkově je rostlina velmi tmavě zelená s drobnými lístky. Rostliny také velmi dobře zvládají řez a tvarování, vřele ji proto doporučujeme pěstitelům ve zhoršených prostorových podmínkách. Z jedné rostlinky jsme sklidili okolo 500-600 g paprik.
Původ: Kultivar pochází z Peru.