Před koncem sezóny jsem začali hledat historicky původní recepty na Jalapeňo omáčku. Kde jinde než v mexické Xalapě, která je srdcem Jalapeňo papriček. Povedlo se nám a tak vznikly dvě autentické omáčky podle velmi starého receptu přímo z Xalapy. XALAPA ROJO je tradiční chilli omáčka pocházející z mexické Xalapy. Tato omáčka je vyrobena z čerstvých Jalapeno papriček v plné zralosti "červených" a je dokonale spojena chutí čerstvého oregána a skořice. Pálivost lze nazvat "trochu vyšší než jemná", což dodává vašim pokrmům bohatou a komplexní chuť s příjemnou pikantností. XALAPA ROJO je ideální pro všechny, kdo milují autentickou mexickou kuchyni s nádechem originálních chutí. Je výborná v tortilách, k masu... my ji ale jako první hned vyzkoušeli v Chilli con carne a nemělo to sebemenší chybu.
SLOŽENÍ: čerstvé Jalapeno (56%), červená paprika, cibule, vinný ocet, cukr, sůl, koření
PŘED OTEVŘENÍM VŽDY PROTŘEPAT - oddělené složky jsou běžným jevem